liszt | 80 dekagramm |
---|---|
tej | 3 dl |
élesztő | 5 dekagramm |
cukor | 10 dekagramm |
só | 2 kávéskanál |
Ráma | 20 dekagramm |
tojás | 2 darab |
mazsola | 1 marék |
Ráma | 5 dekagramm |
---|---|
túró | 50 dekagramm |
cukor | 20 dekagramm |
tojás | 1 darab |
vaníliarúd | 2 darab |
citrom reszelt héja | 2 darab |
mazsola | 1 darab |
sütőpapír | 1 darab |
---|
Házi, mazsolás túrós batyú a Desszertek kategóriában
A mazsola hozzáadásával kelt tésztát készítünk, majd duplájára kelesztjük, vagy éjszakára betesszük a hűtőbe, (de ekkor nehezebb nyújtani). A töltelékhez megolvasztjuk a Ramát, kihűtjük. Összetörjük a túrót, majd összedolgozzuk az összes hozzávalót. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és négyszögekre vágjuk a tésztát. Minden négyszög közepére teszünk a töltelékből. Batyura formázzuk, sütőpapíros tepsibe rakjuk, tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben, kb 20-25 percig sütjük.