Feltöltve:

Házi, mazsolás túrós batyú

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt80 dekagramm
tej3 dl
élesztő5 dekagramm
cukor10 dekagramm
2 kávéskanál
Ráma20 dekagramm
tojás2 darab
mazsola1 marék

A töltelékhez

Ráma5 dekagramm
túró50 dekagramm
cukor20 dekagramm
tojás1 darab
vaníliarúd2 darab
citrom reszelt héja2 darab
mazsola1 darab

A tepsibe

sütőpapír1 darab

Házi, mazsolás túrós batyú a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A mazsola hozzáadásával kelt tésztát készítünk, majd duplájára kelesztjük, vagy éjszakára betesszük a hűtőbe, (de ekkor nehezebb nyújtani). A töltelékhez megolvasztjuk a Ramát, kihűtjük. Összetörjük a túrót, majd összedolgozzuk az összes hozzávalót. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és négyszögekre vágjuk a tésztát. Minden négyszög közepére teszünk a töltelékből. Batyura formázzuk, sütőpapíros tepsibe rakjuk, tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben, kb 20-25 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem