Feltöltve:

Házi mályvacukor

timer 120
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zselatin30 gramm
cukor450 gramm
víz4 dl
vaníliakivonat2 teáskanál
porcukor3 evőkanál
étkezési keményítő2 evőkanál
olaj a forma kikenéséhez1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A zselatint 1 dl forró vízben felolvasztjuk. Egy másik fazékba öntjük a maradék 3 dl vizet és a cukrot. Addig főzzük a keveréket, amíg eléri a 116 °C-ot, (használjuk cukorhőmérőt). Ezután levesszük a tűzről. A szirupot a zselatinhoz öntjük, elektromos mixerrel felhabosítjuk. Nagy sebességen verjük 10 percig. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és még pár percig verjük. A keveréket kiolajozott formákba öntjük és legalább 6 órát pihentetjük. Amikor elkészült, kiborítjuk a formákból és tetszés szerint feldaraboljuk. A feldarabolt mályvacukrot megforgatjuk a porcukor és az étkezési keményítő keverékében.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem