Házi kifli kelesztés nélkül
Házi kifli kelesztés nélkül
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 60 dekagramm
  • tej - 4.5 dl
  • élesztő - 3 dekagramm
  • olvasztott Rama - 5 dekagramm
  • cukor - 2 evőkanál
  • só - 0.5 evőkanál

Elkészítés:

  1. Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.
  2. Hozzáöntjük a lisztet, amibe belekevertük a sót és összegyúrjuk. Hozzátesszük az olvasztott Ramát és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elegendő.
  3. Hatfelé osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A körlapokat 8 cikkre vágjuk. A körcikkeket a széles végénél kezdve feltekerjük kis kiflivé és tepsibe pakoljuk. Ilyenkor tehetjük bele a tölteléket is, ha úgy szeretnénk.
  4. Sülés közben nagyon megnőnek, ezért jó messze rakjuk őket egymástól. Megkenjük a tetejüket egész, felvert tojással és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.