Házi vegyes savanyúság
Házi vegyes savanyúság
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person0 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 20 dekagramm
  • cukor - 4 evőkanál
  • szilva - 10 darab
  • koktélparadicsom - 10 darab
  • gyöngyhagyma - 1 kilogramm
  • pritamin paprika - 1 kilogramm
  • 10%-s ételecet - 4 dl
  • Knorr Savanyúság tartósító - 1 csomag
  • kis uborka - 1 kilogramm
  • almapaprika - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A tasak tartalma 1 db 5 literes üveg savanyúsághoz elegendő. Az elkészített termékben kiválás előfordulhat, ami nem befolyásolja a savanyúság minőségét. Az egy zacskó KNORR Kapros savanyúság tartósító tartalmát 1,8 liter vízzel összekeverjük és 5 percig forraljuk. Ha édeskés savanyúságot teszünk el, forrás előtt 4 evőkanál cukrot tegyünk a léhez.
  2. Óvatosan melegítsük, mert forrás kezdetén habzik és könnyen kifut. A tűzről levéve 4 dl ecetet hozzáöntünk, majd a levet hagyjuk kihűlni.
  3. Célszerű le is forrázni a zöldségeket savanyítás előtt., majd a lecsepegtetett, darabolt savanyítani való zöldségeket, és szilvát üvegbe rakjuk, ráöntjük a levet, úgy hogy ellepje.