Feltöltve:

Házi tyúkhúsleves húsgombóccal

timer 150
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
paradicsom1 darab
sárgarépa3 darab
vöröshagyma1 darab
tojás2 darab
bors20 mag
fokhagymagerezd3 darab
burgonya1 darab
fehérrépa2 darab
Delikát ételízesítő2 evőkanál
paprika1 darab
tyúk1 darab
búzadara25 dekagramm
2 teáskanál
petrezselyem1 csomag
karalábé1 darab
zellergumó1 darab
pulykahús20 dekagramm
zellerlevél1 csomag

Házi tyúkhúsleves húsgombóccal a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A leves elkészítése: 8 literes edénybe 6 liter hideg vizet öntünk, beletesszük a megtisztított, feldarabolt tyúkot, elkezdjük főzni és amikor feljön a habja, leszedjük azt és kis lángra tesszük.
Beletesszük az összes megtisztított zöldséget, a Delikátot, a sót és az egész borsot. Lassú tűzön készre főzzük. Átszűrjük a levest és külön tálba tesszük a zöldségeket és a főtt húst.

2. lépés

A húsgombóc elkészítése: a darált húsra ráütjük a tojást, minden összetevőt beleteszünk, jól összekeverjük és fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Másfél liter vizet felforralunk úgy, hogy 1 kanál sót és 1 kanál Ramát teszünk a vízbe. A masszából kis gombócokat formázunk és kifőzzük a vízben. Leszűrjük és a levesbe öntjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem