Házi sült kolbász
Házi sült kolbász
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • őrölt szerecsendió - 2 gramm
  • sertéshús - 10 kilogramm
  • fokhagyma - 4 dekagramm
  • só - 25 dekagramm
  • őrölt kömény - 1 dekagramm
  • porcukor - 1 dekagramm
  • őrölt feketebors - 6 dekagramm
  • édes őrölt pirospaprika - 17 dekagramm
  • csípős őrölt pirospaprika - 3 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk.
  2. Kolbásztöltővel vékonybélbe töltjük, majd serpenyőben zsíron megsütjük.
  3. Ami már nem jön ki a töltőből, azt kézzel pogácsákra formázzuk, és szintén kisütjük zsíron. Amikor az alja már keményre pirult, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.