Házi sertéshamburger
Házi sertéshamburger
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 50 dekagramm
  • joghurt - 1 dl
  • darált sertéshús - 50 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. A zsemlékhez az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos cukros tejben.A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk belőle és hagyjuk a duplájára kelni. 8 zsemlét formázunk és sütőpapiros tepsibe téve még 15 percet pihentetjük. Megkenjük vizzel a tetejét és forró sütőben megsütjük.
  2. Közben a húspogácsákhoz a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és a fűszerekkel és a tojással együtt a húshoz keverjük. 8 gombócot formázunk belőle.Forró grillen,vagy serpenyőben kisütjük a pogácsává lapított gombócokat. Amikor a másik felüket sütjük,akkor a tetejére fektetünk néhány sajtszeletet.
  3. A frissen sült zsemlét félbevágjuk, ráfektetünk egy húspogácsát, erre mehet ízlés szerint mustár,ketchup,zöldségek