Házi sajtos roló recept.
Előző este a mélyhűtőből a tésztát helyezzük át a hűtőszekrénybe, hogy kiolvadjon. Lisztezett lapon, nyújtsuk ki vékonyra és kenjük meg a tetejét tojással, majd picit sózzuk. Derelyevágó segítségével vágjuk 1-1,5 cm-es csíkokra.
Vékony farudakat, vagy ha nincs, akkor a fakanál nyele is megfelel, tekerjünk be alufóliával és tekerjük rá a tésztákat, majd helyezzük őket egymás mellé a sütőpapírra.
Kb.: 220-230 c fokos sütőben 40 perc alatt süssük pirosra. Amikor kész, akkor húzzuk le a fakanalak nyeléről.
1,5-2 cm-es darabokra felvágjuk.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a sajtkrémet. 4 tojássárgához keverjük hozzá a tejet, adjuk hozzá a reszelt sajtot, egy pici sót és főzzük addig, amíg a sajt elolvad és krémes állagot nem kapunk. Ha kihűlt, akkor keverjük hozzá a Rama margarint és töltsük meg a tésztácskákat. Tortadíszítő segítségével könnyedén meg tudjuk tölteni. Úgy töltsük meg, hogy mind két végén kint legyen a sajtkrém, mert ezt még reszelt sajtba bele kell mártani, ezzel díszítjük.