Házi lasagne
Házi lasagne
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 4 evőkanál
  • paradicsompüré - 500 milliliter
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • liszt - 30 dekagramm
  • reszelt sajt - 30 dekagramm
  • darált hús - 50 dekagramm
  • egész tojás - 3 darab

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk majd 3 evőkanál olíva olajon meg dinszteljük ,ezután beletesszük a darált húst és megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt, és a fűszereket és hagyjuk összefőni az ízeket.
  3. A tésztához 3 tojást 1evőkanál olíva olajat pici vizet, és lisztet összegyúrunk a tészta állaga kicsit gumiszerű,de keményebb legyen. Majd a tészta nyújtó géppel lapokat kb 5mm széleseket nyújtunk. Ha nincs ilyen eszköz akkor lisztezett deszkán amennyire lehet kinyújtjuk . 3 db lapra van szükség ami pont a tepsibe fér.
  4. Mire ezzel végzünk a szósz is kész.Azért ellenőrizzük a hús puhaságát és az ízét is. Az első tésztalapot a tepsi aljára tesszük,a szósz 1/3-t rárakjuk, majd megint tészta, megint szósz, és így az utolsó résszel is. A tetejére ráreszeljük a sajtot. majd előmelegített sütőbe 180 fokon aranybarnára sütjük.