Házi lasagne a Főételek kategóriában
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk majd 3 evőkanál olíva olajon meg dinszteljük ,ezután beletesszük a darált húst és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt, és a fűszereket és hagyjuk összefőni az ízeket.
A tésztához 3 tojást 1evőkanál olíva olajat pici vizet, és lisztet összegyúrunk a tészta állaga kicsit gumiszerű,de keményebb legyen. Majd a tészta nyújtó géppel lapokat kb 5mm széleseket nyújtunk. Ha nincs ilyen eszköz akkor lisztezett deszkán amennyire lehet kinyújtjuk . 3 db lapra van szükség ami pont a tepsibe fér.
Mire ezzel végzünk a szósz is kész.Azért ellenőrizzük a hús puhaságát és az ízét is. Az első tésztalapot a tepsi aljára tesszük,a szósz 1/3-t rárakjuk, majd megint tészta, megint szósz, és így az utolsó résszel is. A tetejére ráreszeljük a sajtot. majd előmelegített sütőbe 180 fokon aranybarnára sütjük.