Házi kötözött sült sonka
Házi kötözött sült sonka
  • timer160 perc
  • moodKönnyű
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • Hagyma - 2 darab
  • fekete bors szemek - darab
  • babérlevél - 1 darab
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 csomag
  • mustár - 1 evőkanál
  • méz - 4 evőkanál
  • nyers kötözött sonka (5-6 kg) - 1 darab

Elkészítés:

  1. Helyezzük a combot egy nagy fazékba a hagymával, fokhagymával, borssal és babérlevéllel együtt. Öntsük föl hideg vízzel. Hozzuk forrásba, folyamatosan szedegessük le a habját. Majd kis lángon gyöngyözve főzzük, fél kilónként 20 percig. Mikor kész, vegyük ki a fazékból és pihentessük 15 percig. Ha bőrös a sonka, most távolítsuk el. A zsírt rajta hagyhatjuk és vagdossuk be diagonálisan.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a Knorr-fűszerkeveréket a mustárral és a mézzel. Jól kenjük be vele a sonkát. Süssük 50 percig és kenegessük meg a kisült szafttal minden 15 percben.
  3. Vegyük ki a sütőből, majd fedjük le alufóliával. Pihentessük 30 percig. Tálalhatjuk melegen, felszeletelve, vagy később hidegen szendvicsekben.