Feltöltve:

Házi kötözött sült sonka

timer 160
mood Könnyű
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

hagyma2 darab
fekete bors szemek darab
babérlevél1 darab
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült1 csomag
mustár1 evőkanál
méz4 evőkanál
nyers kötözött sonka (5-6 kg)1 darab

Méz helyett használhatunk juharszirupot, vagy lekvárt is a glazúrhoz.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Helyezzük a combot egy nagy fazékba a hagymával, fokhagymával, borssal és babérlevéllel együtt. Öntsük föl hideg vízzel. Hozzuk forrásba, folyamatosan szedegessük le a habját. Majd kis lángon gyöngyözve főzzük, fél kilónként 20 percig. Mikor kész, vegyük ki a fazékból és pihentessük 15 percig. Ha bőrös a sonka, most távolítsuk el. A zsírt rajta hagyhatjuk és vagdossuk be diagonálisan.

  2. 2. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a Knorr-fűszerkeveréket a mustárral és a mézzel. Jól kenjük be vele a sonkát. Süssük 50 percig és kenegessük meg a kisült szafttal minden 15 percben.

  3. 3. lépés

    Vegyük ki a sütőből, majd fedjük le alufóliával. Pihentessük 30 percig. Tálalhatjuk melegen, felszeletelve, vagy később hidegen szendvicsekben.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Zöldborsos sertéssült

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Holstein szelet

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Sült karaj vörösboros mártással

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 1

Szaftos karaj egyben sütve

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sertéssült

timer 120"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sült hús (sertéssült)

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1

Cigánypecsenye

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sertéskaraj aszalt szilvával

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Malackaraj sült almával

timer 55"
mood Könnyű
thumb_up 1

Rácos tarja

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1

Malacsült

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Töltött sertésszűz

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0