Feltöltve:

Házi kolbász

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sertéshús8 kilogramm
fokhagyma20 dekagramm
20 dekagramm
szerecsendió2 gramm
őrölt bors2 dekagramm
porcukor3 evőkanál
erős őrölt paprika10 dekagramm
őrölt pirospaprika30 dekagramm
zsírszalonna2 kilogramm

Házi kolbász a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Házi kolbász elkészítés 1. lépés képe

A húst közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk. A fokhagymát összezúzzuk és öntünk rá fél dl vizet.

2. lépés

Házi kolbász elkészítés 2. lépés képe

A darált húst elterítjük a húsos ládába, és rárakunk minden fűszert, jól összekeverjük.

3. lépés

Házi kolbász elkészítés 3. lépés képe

Utána ismét jól átkeverjük és a megtisztított bélbe gépi töltővel betöltjük.
Felakasztjuk rúdra, másnap füstre visszük, 5 napig füstölik, utána száraz, hűvös helyen szárítjuk.

4. lépés

Házi kolbász elkészítés 4. lépés képe

Sütése:
A tepsibe teszünk egy kis zsírt, belerakjuk a kolbászokat és a tetejét is egy kicsit bezsírozzuk. 180 fokon 30 percig sütjük, ha kell, megfordítjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem