tojássárgája | 2 darab |
---|---|
Rama Vajas Íz | 6 dekagramm |
paradicsom | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 1 darab |
cukor | 5 dekagramm |
uborka | 1 darab |
tej | 4 dl |
fokhagymagerezd | 2 darab |
liszt | 60 dekagramm |
só | 1 teáskanál |
lilahagyma | 1 darab |
bazsalikom | 1 teáskanál |
Globus Majonéz | 1 pohár |
fekete őrölt bors | 3 csipetnyi |
Globus Ketchup | 1 pohár |
Globus Mustár | 1 pohár |
élesztő | 4 dekagramm |
fehér szezámmag | 1 evőkanál |
petrzselyemzöld | csokor |
darálthús vegyesen | 50 dekagramm |
Házi készítésű hamburger a Főételek kategóriában
A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a liszttel és a sóval. A kész tésztából 9-10 zsemlét formázunk, majd 25 percig kelesztjük.
Megkenjük a felvert tojással, a szezámmaggal megszórjuk, és szép pirosra sütjük (kb. 180-200 fokon).