Feltöltve:

Házi disznósajt

timer 210
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma10 dekagramm
2 evőkanál
őrölt bors1 evőkanál
sertéstarja60 dekagramm
sertésnyelv5 darab
kolbászhús2 kilogramm
édes őrölt pirospaprika15 dekagramm
sertéstoka1 kilogramm
erős őrölt pirospaprika10 dekagramm
sertésbőr1 kilogramm

Házi disznósajt recept.

Elkészítés

1. lépés

Házi disznósajt elkészítés 1. lépés képe

A húsokat puhára főzzük, ha kihűlt, ledaráljuk és összekeverjük a kolbászhússal és a fűszerekkel. Olyan bélbe töltjük, amit lehet főzni. Jól összekötjük mindkét végét.

2. lépés

Meleg abalében főzzük kb. 40 percig és közben tűvel időnként megbökdössük. Ha kész, hideg vízben leöblítjük és azonnal egy tepsibe rakjuk, a tetejére egy deszkát helyezünk, majd arra súlyokat, így préseljük. Másnap füstre visszük, és 7 napig füstöltetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek