Házi capuccinos likőr
Házi capuccinos likőr
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 4 evőkanál
  • tejszín - 5 dl
  • vodka - 4 dl
  • kávé - 1 dl
  • cukrozott sűrített tej - 2 darab
  • capuccinó - 200 gramm

Elkészítés:

  1. A tejszínt felmelegítjük, levesszük a tűzről és belekeverjük csomómentesen a cappucino port.
  2. A cukrot karamellizáljuk, majd beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik benne.
  3. Hozzáadjuk a sűrített tejet és a kávét. Felforraljuk, majd kihűtjük.
  4. Utolsó lépésben hozzáöntjuk a vodkát is. Üvegbe öntjük,összerázzuk és hűtőbe téve várjuk, hogy összeérjenek az ízek.