Házi BBQ szósz
Házi BBQ szósz
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Globus Ketchup - 200 milliliter
  • almaecet - 3 evőkanál
  • barnacukor - 2 evőkanál
  • Rama Vajas íz margarin - 5 dekagramm
  • közepes vöröshagyma - 1 darab
  • szárított fokhagyma granulátum - 2 teáskanál
  • Globus Mustár - 1 evőkanál
  • piros paprika - 2 csipetnyi
  • cayenne bors - 2 csipetnyi
  • Só - darab

Elkészítés:

  1. A finomra vágott vöröshagymát vágjuk finomra és pirítsuk világos sárgára a margarinon.
  2. Adjuk hozzá a barnacukrot és olvasszuk fel a hagymás zsiradékban, amíg a kristályok teljesen folyóssá válnak. Adjuk hozzá az ecetet, forraljuk fel. Húzzuk félre a tűzről.
  3. Hagyjuk langyosra hűlni, adjuk hozzá a mustárt, ketchupot, fűszereket, jól keverjük el, majd szűrjúk át egy finom szűrőn. Fóliával lefedve tegyük hűtőbe 2 órára.