Hawaii csirkemell
Hawaii csirkemell
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 50 dekagramm
  • bacon - 10 dekagramm
  • gépsonka - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Megpirítjuk a szalonnát (ügyelve, hogy ne süljön ki egészen, mert akkor a későbbiekben kiszárad), majd kiszedjük a zsírjából, és félretesszük. A szalonna zsírjában először megpirítjuk a sonka mindkét oldalát, és félretesszük. A sonka után megpirítjuk az ananász szeletek mindkét oldalát, és ezt is félretesszük. Legutoljára elősütjük a csirkemell szeletek mindkét oldalát, és ezt is félretesszük.
  2. Egy olyan tepsi (jénai, vagy egyéb) aljába beleszórjuk a kisütött szalonnát, és ráöntjük a zsírját. Erre egymás mellé ráhelyezzük a csirke mellet, mindegyiket betakarjuk egy-egy szelet sült sonkával, rátesszük a megpirított ananász karikákat és legvégül betakarjuk az egészet szeletelt, vagy reszelt sajttal. Az így előkészített étel 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sül, mire a sajt elolvad (megsül) a tetején.