Havas tátra
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tejszínhabpótló por + a hozzávaló tej - 3 csomag
    • porcukor - 25 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • van. cukor - 1 csomag
    • vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • tej - 7 dl

    Tészta (2 lap)

    • cukor - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • tojás - 7 darab
    • liszt - 22 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • víz - 3 dl

    Elkészítés:

    1. A vizet a Ramával, cukorral, sóval felforralom. Mikor forr, belekeverem a lisztet, és a tűzön kevergetem még kb: 2-3 percig. Hagyom kihűlni, majd lassan belecsorgatom a jól összekevert tojásokat. Két jól kikent tepsibe simítom, előmelegített sütőben sütöm. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót, kb: 20 percig sül. Pudingot főzök, a Ramát kihabosítom a porcukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverem a kettőt, és a tésztára simítom. Megcsinálom a tejszínt, a tetejére teszem. Ráteszem a felső lapot úgy, hogy a csúcsos fele legyen felfelé. Leszórom porcukorral, csokival lecsorgatom a tetejét. Hideg helyre teszem, 2-3 óra múlva lehet szeletelni.