Feltöltve:

Havas tátra

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

tejszínhabpótló por + a hozzávaló tej3 csomag
porcukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
van. cukor1 csomag
vaníliás pudingpor3 csomag
tej7 dl

Tészta (2 lap)

cukor1 darab
1 csipetnyi
tojás7 darab
liszt22 dekagramm
Ráma25 dekagramm
víz3 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vizet a Ramával, cukorral, sóval felforralom. Mikor forr, belekeverem a lisztet, és a tűzön kevergetem még kb: 2-3 percig. Hagyom kihűlni, majd lassan belecsorgatom a jól összekevert tojásokat. Két jól kikent tepsibe simítom, előmelegített sütőben sütöm. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót, kb: 20 percig sül. Pudingot főzök, a Ramát kihabosítom a porcukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverem a kettőt, és a tésztára simítom. Megcsinálom a tejszínt, a tetejére teszem. Ráteszem a felső lapot úgy, hogy a csúcsos fele legyen felfelé. Leszórom porcukorral, csokival lecsorgatom a tetejét. Hideg helyre teszem, 2-3 óra múlva lehet szeletelni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre