főtt, füstölt tarja |
---|
vaníliás cukor | 1 csomag |
---|---|
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
tejszínhabpótló por és a hozzávaló tej | 3 csomag |
vanília pudingpor | 3 csomag |
tej | 7 dl |
étcsoki | 1 kevés |
víz | 3 dl |
---|---|
Ráma | 25 dekagramm |
liszt | 22 dekagramm |
tojás | 7 darab |
só | 1 csipetnyi |
cukor | 1 darab |
Havas tátra recept.
Elsőként a tésztát készítjük el. A vizet a Ramával, sóval, cukorral felforralom, mikor forr belekeverem a lisztet, és még 2-3 percig kevergetem. Ezután hagyom kihűlni, majd lassan belecsurgatom a jól összekevert tojásokat. Két jól kikent tepsiben elsimítom, előmelegített sütőben sütöm kb. 20 percig. Legalább 15 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót. Krém készítése: pudingot főzök, a Ramát kihabosítom a cukorral. Ha kihűlt a puding összekeverem a cukros Ramával, és a tésztára simítom. Megcsinálom a tejszínt és rákenem erre a rétegre. Ráteszem a felső lapot. Leszórom porcukorral, csokival lecsurgatom a tetejét. Hideg helyre teszem, 2-3 óra múlva lehet szeletelni.