Havas háztető
Havas háztető
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • készen kapható mézes tortalap, vagy 6 tojásból sütött vékony piskótalap - 3 darab

    Töltelékhez

    • darált háztartási keksz - 25 dekagramm
    • cukor - 4 evőkanál
    • rum - 2 evőkanál
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tej - 2.5 dl

    Vaníliás krémhez

    • tej - 5 dl
    • cukor - 4 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • főzni való vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • Ráma - 15 dekagramm

    Mázhoz

    • víz - 4 evőkanál
    • Ráma - 10 dekagramm
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • cukor - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Egy tésztalapot tálcára teszünk, (ha piskótát használunk, előbb hosszában 3 felé vágjuk), majd a töltelék hozzávalóiból henger alakot gyúrunk, és a tészta közepére fektetjük. A krémhez a Rama kivételével, gyakran kevergetve, sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, belekeverjük a Ramát is. A krémet a töltelék köré kenjük háromszög alakban, majd mindkét oldalról megtámasztjuk egy-egy tésztalappal, hogy háztető formát kapjunk. Hűtőbe tesszük dermedni. A máz hozzávalóit, kevergetve simára főzzük, majd hűlni hagyjuk. Mielőtt teljesen megszilárdulna, a tészta tetejét bevonjuk vele, és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Ismét hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.