készen kapható mézes tortalap, vagy 6 tojásból sütött vékony piskótalap
- 3 darab
Töltelékhez
darált háztartási keksz
- 25 dekagramm
cukor
- 4 evőkanál
rum
- 2 evőkanál
kakaópor
- 2 evőkanál
Ráma
- 5 dekagramm
tej
- 2.5 dl
Vaníliás krémhez
tej
- 5 dl
cukor
- 4 evőkanál
vaníliás cukor
- 1 csomag
főzni való vaníliás pudingpor
- 1 csomag
Ráma
- 15 dekagramm
Mázhoz
víz
- 4 evőkanál
Ráma
- 10 dekagramm
kakaópor
- 2 evőkanál
cukor
- 15 dekagramm
Elkészítés:
Egy tésztalapot tálcára teszünk, (ha piskótát használunk, előbb hosszában 3 felé vágjuk), majd a töltelék hozzávalóiból henger alakot gyúrunk, és a tészta közepére fektetjük. A krémhez a Rama kivételével, gyakran kevergetve, sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, belekeverjük a Ramát is. A krémet a töltelék köré kenjük háromszög alakban, majd mindkét oldalról megtámasztjuk egy-egy tésztalappal, hogy háztető formát kapjunk. Hűtőbe tesszük dermedni.
A máz hozzávalóit, kevergetve simára főzzük, majd hűlni hagyjuk. Mielőtt teljesen megszilárdulna, a tészta tetejét bevonjuk vele, és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Ismét hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.