Feltöltve:

Havas fenyők

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

porcukor22 dekagramm
1 csipetnyi
rum1 evőkanál
finomliszt32 dekagramm
finomra darált mandula8 dekagramm
tojás2 darab
mandulaízű sütőaroma1 üvegcse
Ráma5 dekagramm

Töltelékhez

földimogyoró10 dekagramm
méz2 evőkanál
kakaópor1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűvös helyen fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle. A fenyőket sütőpapírral borított tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0