Feltöltve:

Havas fenyők

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz25 dekagramm
aszalt szilva25 mag
finomliszt35 dekagramm
aszalt sárgabarack10 dekagramm
porcukor12 dekagramm
tojásfehérje1 darab
piros koktélcseresznye12 darab

Elkészítés

 1. 1. lépés

  A tésztához a lisztet a porcukorral összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. A tojássárgáját hozzáadjuk, és addig gyúrjuk, míg tésztává összeáll. Letakarjuk, és legalább 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

 2. 2. lépés

  Ezután meglisztezett gyúrólapon 2 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egyenlő mennyiségben kiszúrunk belőle 3, 5 és 6 cm nagyságú csillagokat, amelyeknek a közepét hurkapálcával kilyukasztjuk. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk.

 3. 3. lépés

  A leeső tésztát újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk. A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a csillagokat ezzel lekenjük. A pisztáciát apróra vágjuk, a tésztára szórjuk. Ramával kikent tepsibe rakjuk az azonos méretűeket.

 4. 4. lépés

  Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), a nagysága szerint 6-9 perc alatt megsütjük. Sütés közben a belefúrt lyukak benőhetnek, ezeket melegen fúrjuk ki újra.

 5. 5. lépés

  Hurkapálcikából 6-7 cm-es darabokat vágunk, az egyik végüket kihegyezzük. A sárgabarackot negyedekbe vágjuk, ez lesz a fenyő törzse.

 6. 6. lépés

  A csillagokat nagyság szerint hármasával a hurkapálcikára tűzzük úgy, hogy közéjük barackot tűzünk, az így előkészített fenyőket 1-1 szem aszalt szilva talpazatra állítjuk.

 7. 7. lépés

  Amikor az összes kész, porcukorral megszórjuk. A koktélcseresznyéket félbevágjuk, a fenyők tetejére tűzzük: ez lesz a csúcsuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 110"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 80"
mood Nehéz
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem