Feltöltve:

Hattyú

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

háztartási keksz mozsárban összetörve
tört fahéj

A krémhez

vaníliás cukor2 csomag
tojássárgája4 darab
tejszín4 dl
cukor10 dekagramm
liszt6 dekagramm
tej4 dl

-

Ráma10 dekagramm
liszt10 dekagramm
tojás4 egész
víz1 dl
1 csipetnyi
cukor1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vizet felforraljuk a Ramával, a csipet cukorral, és a sóval, egyszerre hozzáadjuk a lisztet, erőteljesen összekeverjük, és lassú tűzön addig pirítjuk, míg a massza el nem válik az edény falától. Kb. 1 perc. Kihűlés után egyenként bedolgozzuk a tojásokat, alaposan kikeverve. Ramával megkent sütőlemezre 10-12 S betűt nyomunk a tepsire a habzsákból, a többiből hosszúkás halmokat. Forró sütőben 200-220 C fokon sütjük, kb 15-20 perc alatt megsül. Érdemes külön sütni a halmokat és az S betűket. A kisült tésztákat még melegen kettészeljük, a felsőrészt ismét kétfelé, ezekből lesznek a szárnyak. A krém: gőz fölött tojássárgájával és a tejjel krémet főzünk, kihűlés után a kemény habbá vert tejszínnel összekeverjük. A tészta aljára teszünk egy kevés krémet, az S betűt beleállítjuk és teszünk még a krémből, majd a szárnyakat. Porcukorral, vagy kis karamellel lehet még díszíteni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem