Feltöltve:

Hatlapos szalalkális krémes

timer 110
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt60 dekagramm
zsír vagy margarin vagy sütőmargarin10 dekagramm
porcukor12 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Elkészítés: a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre osztjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel. Sütőpapíron, 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A krémhez a réteslisztet egy kevés cukorral és tejjel csomómentesre keverjük, majd felengedjük a maradék tejjel. Lassú tűzön pépes masszává főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a Ramával kikevert porcukorral és kakaóporral, majd a lapokat egyenlő arányban megkenem a krémmel. Ha kész vagyok leszórom porcukorral és a legjobb, ha egy éjszakán át két deszka lap közt leszorítva tárolom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem