tej | 6 dl |
---|---|
liszt | 6 evőkanál |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
tojás | 3 egész |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
méz | 2 evőkanál |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
finomliszt | 1 adag |
cukor | 4 evőkanál |
---|---|
kakaópor | 4 evőkanál |
víz | 5 evőkanál |
Ráma | 10 dekagramm |
Hatlapos mézes recept.
Tészta: a tojást, a porcukrot, a Ramát, a felolvasztott mézet, a szódabikarbónát és annyi lisztet, hogy könnyen gyúrható legyen, összegyúrunk. Ebből tepsi alján 6 lapot sütünk.
Krém: a tejet a liszttel sűrűre főzzük. a Ramát a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a tejből és a lisztből készült massza, hozzákeverjük a másikat.
Máz: a cukrot a kakaóporral és a vízzel lassú tűznél sűrűre főzzük, majd Ramát adunk hozzá. Ezzel még egy kicsit főzzük.
Megkenjük a krémmel a lapokat, csokimázat öntünk a tetejére és csak másnap szeleteljük.