Hatlapos II.
Hatlapos II.
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 60 dekagramm
    • zsír vagy Rama - 10 dekagramm
    • porcukor - 12 dekagramm
    • szalalkáli - 1 darab
    • tojás - 2 darab
    • tej - 4 dl

    A krémhez

    • vaníliás pudingpor - 4 csomag
    • kakaópor - 1 darab
    • tej - 1.7 liter
    • cukor - 1 kevés
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre osztjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel. Sütőpapíron, 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingot a szokásos módon elkészítjük. Ha valaki szereti nagyon csokisan, az csak csokis pudingporból készítse, aki nem, az vaníliás pudinggal, és abba szitáljon kakaóport. A pudingot melegen a lapok közé kenjük, hűtőbe helyezzük, és szeletelés előtt több órán keresztül állni hagyni.