Feltöltve:

Hatlapos ahogy én készítem

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tej1 dl
liszt50 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tojás2 darab
sütőpor0.5 csomag
Ráma3 dekagramm

krem

tej9 dl
liszt15 dekagramm
kristálycukor30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
keserű kakaópor3 evőkanál
Ráma25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Begyújtjuk a sütőt és 180 °C-ra állítjuk, hogy bemelegedjen.

2. lépés

50 dkg lisztből, porcukorból, tojásból, sütőporból, 1 dl tejből és 3 dkg Ramából tésztát gyúrunk, majd jól kidolgozzuk. Hatfelé választjuk és a részeket akkorára nyújtjuk, mint a tepsi hátlapja.

3. lépés

Kicsit belisztezzük a hátlapot, rátesszük a tésztát és mielőtt sütni kezdjük, megszurkáljuk kissé villával, nehogy felpúposodjon. Egymás után mindet kisütjük.

4. lépés

9 dl tejben elkeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport és sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt a krém, a 25 dkg Ramát is hozzákeverjük. A krémmel megtöltjük a lapokat és másnapig hagyjuk puhulni a tésztát. Szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem