Feltöltve:

Hatlapos ahogy én készítem

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tej1 dl
liszt50 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tojás2 darab
sütőpor0.5 csomag
Ráma3 dekagramm

krem

tej9 dl
liszt15 dekagramm
kristálycukor30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
keserű kakaópor3 evőkanál
Ráma25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Begyújtjuk a sütőt és 180 °C-ra állítjuk, hogy bemelegedjen.

  2. 2. lépés

    50 dkg lisztből, porcukorból, tojásból, sütőporból, 1 dl tejből és 3 dkg Ramából tésztát gyúrunk, majd jól kidolgozzuk. Hatfelé választjuk és a részeket akkorára nyújtjuk, mint a tepsi hátlapja.

  3. 3. lépés

    Kicsit belisztezzük a hátlapot, rátesszük a tésztát és mielőtt sütni kezdjük, megszurkáljuk kissé villával, nehogy felpúposodjon. Egymás után mindet kisütjük.

  4. 4. lépés

    9 dl tejben elkeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport és sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt a krém, a 25 dkg Ramát is hozzákeverjük. A krémmel megtöltjük a lapokat és másnapig hagyjuk puhulni a tésztát. Szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem