meleg tej | 8 dl |
---|---|
Ráma | 25 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
kakaó | 2 evőkanál |
cukor | 6 evőkanál |
kristálycukor | 30 dekagramm |
Ráma | 1 diónyi |
---|---|
forró víz | 2 evőkanál |
kakaó | 1 púpos evőkanál |
porcukor | 6 evőkanál |
finomliszt | 0.5 kilogramm |
---|---|
cukor | 1 kis |
szalalkáli | 1 csomag |
langyos tej | 0.5 dl |
zsír | 3 evőkanál |
porcukor | 3 evőkanál |
tojás | 2 egész |
Hatlapos a Desszertek kategóriában
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátán 6 lapot sütünk. Krém: a cukrot megpirítjuk, majd 8 dl forró tejjel felengedjük. Közben a 6 evőkanál lisztet, a 2 evőkanál kakaóval, kevés tejjel csomómentesre keverjük és a felforrt cukros tejbe lassan belekeverjük. A tűzről levéve 1csomag vaníliás cukrot és 25 dkg Ramát keverünk hozzá, majd megtöltjük a lapokat. A csokimáz hozzávalóit kikeverjük és a sütemény tetejére kenjük.