Hatlapos
Hatlapos
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • Ráma - 25 dekagramm
    • tej - 1.7 liter
    • cukor - 40 csapott mokkáskanál
    • főzős csoki pudingpor - 2 csomag
    • főzős vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • jó fekete kakaópor - 3 evőkanál
    • vaníliás cukor - 2 csomag

    Tészta

    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tej - 1.5 dl
    • só - 1 kevés
    • liszt - 60 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 12 dekagramm
    • szalakáli (2 dkg) - 1 csomag
    • tojás - 2 darab

    Elkészítés:

    1. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne a szalakálit. A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a felfuttatott szalakális tejet és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, jól összedolgozzuk. 6 egyforma cipóra osztjuk, jó vékonyra, gáz tepsi nagyságúra, kinyújtjuk. 180 fokos sütőben, sütőlapon külön-külön világos barnára megsütjük. Gyorsan megsülnek. Minden lapot sütés előtt villával megszurkálunk, hogy ne púposodjon fel. A cukrot karamellizáljuk, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. A pudingokat és a kakaóport elkeverjük a tejjel. Mikor felolvadt a cukor felengedjük a pudingos tejjel és krémmé főzzük. Ha egy kicsit kihűlt elkeverjük Ramával. Még melegen megtöltjük a lapokat. 1 napot állni hagyjuk, másnap lehet szeletelni. Porcukorral a tetejét meghinteni vagy lehet csokimázat is rátenni. Nagyon finom puha lesz.