Feltöltve:

Hatlapos

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

Ráma25 dekagramm
tej1.7 liter
cukor40 csapott mokkáskanál
főzős csoki pudingpor2 csomag
főzős vaníliás pudingpor2 csomag
jó fekete kakaópor3 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag

Tészta

citrom reszelt héja1 darab
tej1.5 dl
1 kevés
liszt60 dekagramm
Ráma10 dekagramm
porcukor12 dekagramm
szalakáli (2 dkg)1 csomag
tojás2 darab

Hatlapos a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne a szalakálit. A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a felfuttatott szalakális tejet és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, jól összedolgozzuk. 6 egyforma cipóra osztjuk, jó vékonyra, gáz tepsi nagyságúra, kinyújtjuk. 180 fokos sütőben, sütőlapon külön-külön világos barnára megsütjük. Gyorsan megsülnek. Minden lapot sütés előtt villával megszurkálunk, hogy ne púposodjon fel. A cukrot karamellizáljuk, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. A pudingokat és a kakaóport elkeverjük a tejjel. Mikor felolvadt a cukor felengedjük a pudingos tejjel és krémmé főzzük. Ha egy kicsit kihűlt elkeverjük Ramával. Még melegen megtöltjük a lapokat. 1 napot állni hagyjuk, másnap lehet szeletelni. Porcukorral a tetejét meghinteni vagy lehet csokimázat is rátenni. Nagyon finom puha lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem