Feltöltve:

Hartyáni krémes

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

kakaó2 evőkanál
méz2 evőkanál
tojás2 darab
cukor20 dekagramm
liszt40 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
tej2 evőkanál

A krémhez

tej7.5 dl
vaníliás pudingpor3 csomag
Rama margarin30 dekagramm
porcukor25 dekagramm
babapiskóta20 darab
lefőzőtt feketekávé1.5 dl
rum1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát, és két 34x24 cm-es lapot nyújtunk.
Sütőpapírt terítünk egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.

2. lépés

A krémhez felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a cukorral, a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.

3. lépés

Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként a kávéval összekevert rumba mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket.
Befedjük a maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot.
Hűvös helyen egy napot pihentetjük, hogy szeletelhető legyen.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem