Háromsajtos palacsinta paradicsommártásban
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • víz - 300 milliliter
  • tejföl - 100 milliliter
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 200 milliliter
  • búzaliszt - 100 gramm
  • reszelt parmezán sajt - 2 evőkanál
  • zsíros tehéntúró - 200 gramm
  • spenót (friss vagy fagyasztott) - 300 gramm
  • reszelt trappista sajt - 100 gramm
  • Gouda típusú reszelt sajt - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Készítsünk palacsintatésztát a lisztből, tojásból és a tejből. Hagyjuk a tésztát állni kb. fél órát. Majd süssünk belőle vékony palacsintákat.
  2. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk kockára,majd pirítsuk meg olajon. Adjuk hozzá a spenótot és pirítsuk még egy kicsit, aztán hagyjuk kihűlni.
  3. Egy villa segítségével egy tálkában keverjük össze a sajtokat és a túrót, adjuk hozzá a fonnyasztott spenótot, majd jól keverjük el.
  4. Töltsük meg a töltelékkel a palacsintákat és tekerjük fel.
  5. Ezután helyezzük tűzálló tálba, öntsük le az útmutató szerint elkészített Knorr Bolognai spagetti alappal és szórjuk meg reszelt parmezánnal. 180 fokra melegített sütőben kb. 20 percig süssük. Tálalás előtt öntsük le tejföllel.Tálaljuk zöld salátával.