Harcsapaprikás kapros, juhtúrós galuskával
Harcsapaprikás kapros, juhtúrós galuskával
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • tojás - 3 darab
  • füstölt szalonna - 50 gramm
  • liszt - 300 gramm
  • Knorr Pörkölt alap - 1 csomag
  • tejszín - 100 milliliter
  • kapor - 1 csokor
  • harcsafilé - 600 gramm
  • juhtúró - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Tegyünk föl vizet forrni a galuskának. Sózzuk be egy kicsit, a nagyobb darabokra kockázott harcsafiléket.
  2. Készítsünk lisztből, tojásból, víz és egy kis só hozzáadásával nokedli tésztát. Ha forr a víz, szaggassuk bele a tésztát és főzzük ki, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel. Tegyük félre felhasználásig.
  3. 1 evőkanál margarinon pirítsuk meg a harcsa darabokat, majd adjuk hozzá a Knorr Pörkölt Alapot. Öntsük föl 3 dl vízzel, keverjük el, majd főzzük további 10 percig, míg el nem készül. A főzés vége előtt egy perccel adjuk hozzá a tejszínt, vagy tejfölt.
  4. Kockázzuk fel a szalonnát, és olvasszuk ki a zsírját egy forró serpenyőben. Adjuk hozzá a galuskát és jól forrósítsuk át rajta. Morzsoljuk rá a juhtúrót, és adjuk hozzá az apróra vágott kaporleveleket. Jól keverjük át.
  5. Tálaljuk a harcsapaprikást a juhtúrós, kapros galuskával és jéghideg kovászos uborkával.