Feltöltve:

Harcsapaprikás kapros, juhtúrós galuskával

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
tojás3 darab
füstölt szalonna50 gramm
liszt300 gramm
Knorr Pörkölt alap1 csomag
tejszín100 milliliter
kapor1 csokor
harcsafilé600 gramm
juhtúró100 gramm

Elkészítés

1. lépés

Tegyünk föl vizet forrni a galuskának. Sózzuk be egy kicsit, a nagyobb darabokra kockázott harcsafiléket.

2. lépés

Készítsünk lisztből, tojásból, víz és egy kis só hozzáadásával nokedli tésztát. Ha forr a víz, szaggassuk bele a tésztát és főzzük ki, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel. Tegyük félre felhasználásig.

3. lépés

1 evőkanál margarinon pirítsuk meg a harcsa darabokat, majd adjuk hozzá a Knorr Pörkölt Alapot. Öntsük föl 3 dl vízzel, keverjük el, majd főzzük további 10 percig, míg el nem készül. A főzés vége előtt egy perccel adjuk hozzá a tejszínt, vagy tejfölt.

4. lépés

Kockázzuk fel a szalonnát, és olvasszuk ki a zsírját egy forró serpenyőben. Adjuk hozzá a galuskát és jól forrósítsuk át rajta. Morzsoljuk rá a juhtúrót, és adjuk hozzá az apróra vágott kaporleveleket. Jól keverjük át.

5. lépés

Tálaljuk a harcsapaprikást a juhtúrós, kapros galuskával és jéghideg kovászos uborkával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem