Feltöltve:

Harcsapaprikás kapros, juhtúrós galuskával

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
tojás3 darab
füstölt szalonna50 gramm
liszt300 gramm
Knorr Pörkölt alap1 csomag
tejszín100 milliliter
kapor1 csokor
harcsafilé600 gramm
juhtúró100 gramm

Harcsapaprikás kapros, juhtúrós galuskával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Tegyünk föl vizet forrni a galuskának. Sózzuk be egy kicsit, a nagyobb darabokra kockázott harcsafiléket.

2. lépés

Készítsünk lisztből, tojásból, víz és egy kis só hozzáadásával nokedli tésztát. Ha forr a víz, szaggassuk bele a tésztát és főzzük ki, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel. Tegyük félre felhasználásig.

3. lépés

1 evőkanál margarinon pirítsuk meg a harcsa darabokat, majd adjuk hozzá a Knorr Pörkölt Alapot. Öntsük föl 3 dl vízzel, keverjük el, majd főzzük további 10 percig, míg el nem készül. A főzés vége előtt egy perccel adjuk hozzá a tejszínt, vagy tejfölt.

4. lépés

Kockázzuk fel a szalonnát, és olvasszuk ki a zsírját egy forró serpenyőben. Adjuk hozzá a galuskát és jól forrósítsuk át rajta. Morzsoljuk rá a juhtúrót, és adjuk hozzá az apróra vágott kaporleveleket. Jól keverjük át.

5. lépés

Tálaljuk a harcsapaprikást a juhtúrós, kapros galuskával és jéghideg kovászos uborkával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem