Feltöltve:

Harcsapaprikás juhtúrós puliszkával / sztrapacskával

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 dekagramm
tejföl dl
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
olaj2 evőkanál
füstölt szalonna10 dekagramm
burgonya70 dekagramm
liszt1 evőkanál
aprított fokhagyma gerezd2 darab
kukoricaliszt45 dekagramm
őrölt kömény1 teáskanál
édes piros paprika1 evőkanál
juhtúró30 dekagramm
afrikai harcsa filé60 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A megtisztított halat vágjuk kb. 1,5 cm-es kockákra, és szórjuk meg a liszttel. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra.

2. lépés

Egy nagyobb serpenyőben, aminek van fedője, vagy egy széles talpú lábasban forrósítsuk meg az olajat, és néha kevergetve pirítsuk aranysárgára a hagymát.

3. lépés

Húzzuk le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni és szórjuk bele a paprikaport. Keverjük bele a halkockákat, tegyük vissza a tűzre, enyhén sózzuk, és kevergetve pirítsuk, míg kifehéredik a hal. Fedő alatt párold saját levében pár percig.

4. lépés

Ha elfőtte a levét, tegyük bele a köményt és a zúzott fokhagymát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt puhítsuk meg (kb. 10 perc). Ha közben elfőné a levét, pótoljuk. Ha puha a halhús, keverjük bele a tejfölt. Végig óvatosan kevergessük, hogy a hal ne essen szét.

5. lépés

A puliszkához tegyünk fel kb. 1,4 l sós vizet főni. Amikor már meleg, kevergetés közben öntsük bele a kukoricalisztet. Folyamatos kevergetés mellett duzzasszuk be a darát. Amikor már pufog, kóstoljuk meg, hogy puha-e. Ha kell, tegyünk hozzá akár vizet, akár darát. A végén egy sűrű, nehezen kavarható állagot kell, hogy kapjunk. Ha kész, keverjük bele a margarint. Kanalazzuk át egy hőálló tálba, kb. 3 cm vastagon álljon benne.

6. lépés

A juhtúrót keverjük össze a tejföllel és a kaporral, kenjük a puliszka tetejére és tegyük be a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon a teteje. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol fedje a puliszkát a tejfölös krém, különben kiszárad.

7. lépés

Ha sztrapacskával kínáljuk, egy nagy fazékban tegyünk fel vizet forrni. Ha felforrt, sózzuk. Egy nagy serpenyőben olvasszuk ki a felkockázott szalonnát és vegyük ki a darabokat.

8. lépés

Reszeljük le a meghámozott krumplit a reszelő finom lyukán, adjuk hozzá az egész tojást. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk hozzá a liszt nagyobbik részét, és fakanállal keverjük el, mintha nokedlit készítenénk. A liszt többi részét úgy adjuk hozzá, ahogy a tészta felveszi (a krumpli nedvességtartalmától is függ, hogy mennyi kell majd). Sűrű, ruganyos de nyúlós tésztát kell, hogy kapjunk. Ha felforrt a víz, szaggassuk nokedli szaggatón bele a tészta harmadát. Ha feljöttek a nokedlik, szűrőkanállal vegyük ki, egy szűrőben öblítsük le hideg vízzel és dobjuk a serpenyőben levő zsiradékra. Ugyanígy készítsük el a tészta többi részét is.

9. lépés

Keverjük össze a tejfölt a juhtúróval.

10. lépés

Forrósítsuk meg a nokedliket. Öntsük rá a juhtúrós keveréket és ezzel is kevergessük kicsit el. Tálaláskor szórjuk rá a félretett szalonnapörcöket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem