Harcsapaprikás 20 perc alatt
Harcsapaprikás 20 perc alatt
  • timer15 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • túró - 15 dekagramm
  • Knorr Halászlékocka - 2 darab
  • harcsafilé - 60 dekagramm
  • csuszatészta - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a tészta főzővizet, majd főzzük ki annak tasakján olvasható utasítások szerint. Eközben a kockákat 1 evőkanál olajban dolgozzunk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével, majd lazítsuk vissza a pasztát 1 evőkanál olaj hozzáadásával.
  2. A harcsát vágjuk kockákra, keverjük el a fűszeres olajjal és pirítsuk meg egy mélyebb serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül, kb. 2 percig, hogy a harcsadarabok minden oldala kicsit megpiruljon.
  3. Keverjük ki a tejfölt 2-3 evőkanál meleg vízzel a fűszeres olaj elkészítéséhez használt edényben. A megpirult harcsát szórjuk meg egy csapott evőkanál liszttel, öntsük hozzá a tejfölt, és időnként megkeverve pároljuk lassú tűzön 7 percig. Közben a kifőtt tésztát ízesítsük 1 teáskanál Delikáttal, keverjük össze a túróval.