olaj | 4 evőkanál |
---|---|
liszt | 2 evőkanál |
tejszín | 150 milliliter |
kapor | 1 csokor |
salott hagyma | 2 darab |
cukkini | 3 darab |
Knorr Házias Zöldség Levesalap | 1 darab |
almaecet | 2 evőkanál |
harcsafilé | 600 gramm |
szőlőmag olaj | 2 evőkanál |
nagy gerezd fokhagyma | 1 darab |
Knorr Grill Fűszerkeverék | 1 csomag |
Harcsafilé tejszínes-kapros zsenge cukkinivel a Főételek kategóriában
Mossuk meg a cukkiniket, és egy zöldséghámozóval szeljük föl szép vékony szalagokra. (Használhatunk tökgyalut is, ha más formát szeretnénk.) Öntsünk rá almaecetet, szórjuk meg sóval és borssal, és így pácoljuk kb. 15-20 percet.
A harcsafiléket vágjuk 8 egyforma darabra, szórjuk be a Knorr Grill fűszerkeverékkel, és tegyük félre felhasználásig.
Tisztítsuk meg a salott hagymát, és vágjuk apróra. Pirítsuk meg szőlőmag olajon, majd adjuk hozzá a cukkinit.
Miközben párolódik a cukkíni, reszeljük rá a megtisztított fokhagyma gerezdet. Pároljuk még kb. 5 percet, de maradjon roppanós.
Öntsük hozzá a tejszínt, adjunk hozzá egy Knorr Házias Zöldségleves Alapot. Forraljuk át 2-3 percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot.
Eközben egy serpenyőben forrósítsunk olajat. A befűszerezett harcsaszeleteket forgassuk át egy kis lisztben, és süssük ki őket . Tálaljuk a tejszínes-kapros cukkinivel. Nyáron kifejezetten könnyű, friss ebéd, vagy vacsora.