Feltöltve:

Harcsa brassói

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

olaj1 evőkanál
Knorr Erőleveskocka2 darab
füstölt kenyérszalonna3 dekagramm
afrikai harcsa filé60 dekagramm
sárga héjú burgonya4 darab

Harcsa brassói a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy nagyobb lábost, félig töltve vízzel tegyünk fel melegedni erős lángon. A krumplikat hámozzuk meg, vágjuk kockára és tegyük az enyhén sózott forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig.

2. lépés

Közben a szalonnát vágjuk kisebb kockákra, és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. Ezalatt a fokhagymát aprítsuk fel, a halhúst vágjuk kisebb kockákra.

3. lépés

Az erőleves kockákat 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. Keverjük hozzá a kockázott halhúst. Kezdjük el forrósítani az olajat a krumplisütéshez. Adjuk a fűszeres halat a forró szalonnazsírhoz, pirítsuk közepesen erős lángon -finoman rázogatva a serpenyőt - 2 percig.

4. lépés

Csökkentsük a lángot, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is és óvatosan, lazán kevergetve pirítsuk készre 3-5 perc alatt. Közben tűzforró olajban süssük meg az előfőzött krumplit 10-12 perc alatt. Keverjük össze a pirított harcsát a megpirult burgonyával és finomhangoljuk a harcsa-brassóit, frissen vágott petrezselyem zölddel, csípős paprikakrémmel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem