Feltöltve:

Hangyás (mákos) stangli

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tésztához

finomliszt40 dekagramm
rétesliszt40 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tejföl (175 ml)1 pohár
tej (kb)1 dl
reszelt sajt (tetszőlegesen, minél többféle, annál finomabb)25 dekagramm
tojássárgája2 darab
mák (nem darált!)8 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
só, ízlés szerint4 teáskanál

Tetejére

tojásfehérje2 darab
szezámmag1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A hozzáadott tej mennyisége függ a liszt minőségétől, így ez lehet kicsivel több vagy kevesebb is, a lényeg, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát folpackba csomagolva lehetőség szerint egy egész éjszakán át a hűtőben pihentessük. Vészhelyzet esetén néhány órányi pihentetés után is megsüthetők a rudacskák. A pihentetett és szobahőmérsékletre melegedett tésztát, enyhén lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. Késsel vagy derelyevágóval keskeny, és kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, tetejüket megkenjük tojásfehérjével és meghintjük szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben figyelni kell rá, nehogy megégjen.


Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem