Hamisgulyás
Hamisgulyás
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • füstölt kenyérszalonna - 8 dekagramm
  • burgonya - 60 dekagramm
  • nagy vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagyma - 3 gerezd
  • nagy sárgarépa - 2 darab
  • nagy fehérrépa - 1 darab
  • zellergumó - 0.25 darab
  • tv paprika - 0.5 darab
  • sűrített paradicsom - 1 teáskanál
  • Knorr Gulyásleves-kocka - 3 darab
  • fűszerpaprika - 1 evőkanál
  • őrölt kömény - 0.5 teáskanál
  • tarhonya - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Egy lábosban olvasszuk ki a kockára vágott szalonnából a zsírt, a szalonna bőrét is hozzádobhatjuk. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk aranysárgára.
  2. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot. Jól keverjük el, adjuk hozzá a köményt, a felaprított fokhagymát és a kockára vágott zöldségeket, kevergetve pirítsuk, pároljuk 2-3 percig
  3. Öntsük föl kb. másfél liter vízzel és adjuk hozzá a Knorr Gulyásleves kockákat és a félbe vágott zöldpaprikát. A zöldségeket főzzük félig puhára kb. 15 perc alatt. Adjuk hozzá és a kockára vágott krumplit és a tarhonyát, főzzük további 10-15 percig, kóstolás után utóízesítsünk Delikáttal, köménymaggal, borssal. Tálalás előtt a paprikát vegyük ki a levesből.