sárgarépa | 2 darab |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 3 darab |
burgonya | 40 dekagramm |
fehérrépa | 1 darab |
gerezd fokhagyma | 3 darab |
zeller | 5 dekagramm |
gomba | 30 dekagramm |
fűszerpaprika | 1 evőkanál |
sűrített paradicsom | 1 teáskanál |
őrölt kömény | 1 teáskanál |
tv paprika | 1 darab |
füstölt kenyérszalonna | 8 dekagramm |
Hamisgulyás tejföllel, gombával a Levesek kategóriában
Egy lábosban olvasszuk ki a kockára vágott szalonnából a zsírt, a szalonna bőrét is hozzádobhatjuk. Pirítsuk meg rajta üvegesre a finomra vágott hagymát és a felaprított fokhagymát.
Húzzuk le a tűzről, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot. Jól keverjük el, majd tegyük hozzá a cikkekre vágott gombát és kezdjük el pirítani a pörköltalapon. Enyhén sózzuk meg. Pirítsuk-pároljuk, míg a levét el nem főtte, majd adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket.
Öntsük föl kb. másfél liter vízzel és adjuk hozzá a marhahúsleves kockákat és a fél zöldpaprikát. A zöldségeket főzzük félig puhára, majd adjuk hozzá a köményt és a kockára vágott krumplit. Főzzük készre.