Feltöltve:

Hamis marcipán

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mályvacukor25 gramm
porcukor40 gramm
kukoricakeményítő5 gramm
étolaj0.5 kávéskanál

Elkészítés

1. lépés

Kimérjük a keményítőt és a porcukrot egy kis tálkába. Beletesszük a mályvacukrot és elkezdjük gyúrni az ujjainkkal. Nemsokára felveszi az egész port és egy nagyon jó állagú "gyurma" lesz belőle.

2. lépés

Ekkor mélyedést nyomunk a közepébe, beletesszük az olajat és azt is hozzágyúrjuk. Egy nagyon jól nyújtható, formázható "gyurmát" kapunk.

3. lépés

Egyenként becsomagoljuk folpackba, az egészet egy Ramás dobozba rakjuk és hűtőben tároljuk.

4. lépés

Tortadíszítéskor csak elő kell venni.

5. lépés

Vékonyan olajozott sütőpapíron ki lehet nyújtani, ha nagyon lágy lesz, akkor keményítőt kell rá hinteni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem