mályvacukor | 25 gramm |
porcukor | 40 gramm |
kukoricakeményítő | 5 gramm |
étolaj | 0.5 kávéskanál |
Kimérjük a keményítőt és a porcukrot egy kis tálkába. Beletesszük a mályvacukrot és elkezdjük gyúrni az ujjainkkal. Nemsokára felveszi az egész port és egy nagyon jó állagú "gyurma" lesz belőle.
Ekkor mélyedést nyomunk a közepébe, beletesszük az olajat és azt is hozzágyúrjuk. Egy nagyon jól nyújtható, formázható "gyurmát" kapunk.
Egyenként becsomagoljuk folpackba, az egészet egy Ramás dobozba rakjuk és hűtőben tároljuk.
Tortadíszítéskor csak elő kell venni.
Vékonyan olajozott sütőpapíron ki lehet nyújtani, ha nagyon lágy lesz, akkor keményítőt kell rá hinteni.
Hozzászólások