Hamis vesevelő rosejblivel recept.
A spárgatök, vagy a cukkini megmosott, lehámozott héját vékony szeletekre aprítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra felvágjuk. A megtisztított burgonyát 2-3 mm-es karikákra felvágjuk és papírtörölközőn, vagy konyharuhán leszárítjuk.
Az olajon az apróra felvágott szalonnát kisütjük, egy tányérra kiszedjük. A zsírjába belerakjuk a hagymát, a fokhagymát és üvegesre dinszteljük, majd rárakjuk a felszeletelt cukkini, vagy tökhéját, sózzuk, borsozzuk. 2-3 percig sütjük, majd felengedjük 1 dl. vízzel. Fedő alatt alacsony hőfokon készre pároljuk.
A felhevített olajban kis adagokban kisütjük a burgonyát. Ha egyszerre beleömlesztjük az egészet, levet enged és nem sül, hanem fő.
Amikor a cukkini, vagy a tök megpuhul, turmixszal összeturmixoljuk, csak a látvány miatt, hozzárakjuk a felvert tojásokat és együtt készre sütjük, közben belerakjuk a kisütött szalonnát.
Sült burgonyával és paradicsomsalátával tálaljuk.