Hamis sztrapacska a Főételek kategóriában
A szitált lisztet megfelelő nagyságú száraz tálba tesszük és hozzákeverjük a KNORR Burgonyapüré pelyhet.
Egy másik edénybe felütjük a tojásokat és hozzáöntjük a kevés langyos vízben feloldott füstölt kockát (1/2-2 dl) Több ne legyen, mint amennyi a galuska keveréséhez szükséges.
Az így elkészített folyadékot habverővel jól elkeverjük, majd állandó keverés mellett olyan ütemben adjuk hozzá a liszthez és a pehelyhez, ahogyan azok magukba veszik. Ne dolgozzuk ki nagyon a tésztát. Nagyobb mennyiségű galuska főzésnél a tészta bekeverését is részletekben végezzük.
Fazékban annyi vizet forralunk, hogy a galuskát bő vízben lehessen kifőzni. Amikor a főzővíz forr, ízesítjük sóval és a galuskaszaggatót ráhelyezzük a fazékra.
A tészta egy részét beletesszük a szaggatóba és átnyomjuk. Ha a galuska felforrt és feljön a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, tiszta hideg vízben leöblítjük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Olajat hevítünk, beletesszük a kockázott füstölt szalonnát, rövid pirítás után a galuskát.
Ízesítjük DELIKÁT8-cal, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, jól összekeverjük, majd tejföllel nyakon öntve tálaljuk.