víz | 5 dl |
---|---|
kakukkfű | 1 csipetnyi |
savanyú káposzta | 50 dekagramm |
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 1 darab |
babérlevél | 2 darab |
Knorr Pörkölt alap | 1 csomag |
kapor | 1 csokor |
12%-os tejföl | 5 evőkanál |
árpagyöngy | 10 dekagramm |
Hamis székelykáposzta a Főételek kategóriában
A fél liter vízzel elkevert KNORR Pörkölt alap Rafinériát felforraljuk, beletesszük a KNORR Füstölt hús kockát és a savanyú káposztát.
Ha előzőleg túl savanyúnak éreztük a káposztát akkor mossuk át, de ne túlságosan mert elveszíti jellegzetes ízét.
Babérlevéllel és morzsolt kakukkfűvel ízesítjük. Félig puhára főzzük, majd a megmosott árpagyöngyöt hozzáadjuk.
Fedő alatt főzzük, majd beletéve a tejfölt kiforraljuk.
Annyira öntjük fel vízzel, hogy legyen bőven szaftja a káposztának. Megszórjuk friss vágott kaporral és forrón tálaljuk.