Hamis palócleves
Hamis palócleves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 10 dekagramm
  • olaj - 3 evőkanál
  • zöldbab - 25 dekagramm
  • burgonya - 25 dekagramm
  • liszt - 1 evőkanál
  • Knorr Gulyásleves-kocka - 1 darab
  • sertés comb - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vöröshagymákat hámozzuk meg, és vágjuk apróra.
  2. Egy nagyobb lábasban hevítsük meg a 3 evőkanál olajat, tegyük rá a hagymát és pirítsuk üvegesre.
  3. A sertéscombot vágjuk apró kockákra, majd tegyük a hagymára, és nagy lángon fehéredésig süssük a húskockáinkat.
  4. Ha ezzel megvagyunk, húzzuk le a tűzről a lábast, és szórjuk meg az egészet fűszerpaprikával. Keverjük el jó alaposan, majd tegyük vissza a tűzre.
  5. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Fűszerezzük sóval, borssal, tegyünk bele egy Knorr gulyásleves kockát, a babérleveleket, valamint a 3 fokhagymagerezdet. Tehetünk bele még ízlés szerint őrölt köményt, és csípős paprikát is
  7. Hámozzuk meg a krumplit, és vágjuk kis kockákra
  8. A zöldbabot mossuk meg, vágjuk le a két végét, és daraboljuk fel 2 cm-es darabokra. Készíthetjük üveges, vagy fagyaszott zöldbabból is.
  9. Ha a hús kezd puhulni, tegyük hozzá a zöldbabot és a burgonyát és öntsük fel kb. 1,5L vízzel
  10. Főzzük még kb 30 percet, ameddig minden megpuhul
  11. 1 evőkanál lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, és sűrítsük be vele a levest
  12. Még főzzük pár percig, hogy ne legyen liszt ízű a leves.