Feltöltve:

Hamis palócleves

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma gerezd3 darab
tejföl2 dl
vöröshagyma10 dekagramm
olaj3 evőkanál
zöldbab25 dekagramm
burgonya25 dekagramm
liszt1 evőkanál
Knorr Gulyásleves-kocka1 darab
sertés comb30 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A vöröshagymákat hámozzuk meg, és vágjuk apróra.

2. lépés

Egy nagyobb lábasban hevítsük meg a 3 evőkanál olajat, tegyük rá a hagymát és pirítsuk üvegesre.

3. lépés

A sertéscombot vágjuk apró kockákra, majd tegyük a hagymára, és nagy lángon fehéredésig süssük a húskockáinkat.

4. lépés

Ha ezzel megvagyunk, húzzuk le a tűzről a lábast, és szórjuk meg az egészet fűszerpaprikával. Keverjük el jó alaposan, majd tegyük vissza a tűzre.

5. lépés

Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.

6. lépés

Fűszerezzük sóval, borssal, tegyünk bele egy Knorr gulyásleves kockát, a babérleveleket, valamint a 3 fokhagymagerezdet. Tehetünk bele még ízlés szerint őrölt köményt, és csípős paprikát is

7. lépés

Hámozzuk meg a krumplit, és vágjuk kis kockákra

8. lépés

A zöldbabot mossuk meg, vágjuk le a két végét, és daraboljuk fel 2 cm-es darabokra. Készíthetjük üveges, vagy fagyaszott zöldbabból is.

9. lépés

Ha a hús kezd puhulni, tegyük hozzá a zöldbabot és a burgonyát és öntsük fel kb. 1,5L vízzel

10. lépés

Főzzük még kb 30 percet, ameddig minden megpuhul

11. lépés

1 evőkanál lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, és sűrítsük be vele a levest

12. lépés

Még főzzük pár percig, hogy ne legyen liszt ízű a leves.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem