Hamis lasagne
Hamis lasagne
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 5 darab
  • sajt - 10 dekagramm
  • tészta - 400 gramm
  • paradicsomlé - 2 dl
  • darált hús - 60 dekagramm
  • sajtkrém leves - 2 csomag

Elkészítés:

  1. A tésztát kifőzzük enyhén sós vízben, amihez egy kanál étolajat adunk. Közben elkészítjük a kétféle mártást.
  2. 1. mártás: kevés olajon a vöröshagymát megpirítjuk és hozzáadjuk a darált húst. Ízesítjük oregánóval, sóval majorannával és kakukkfűvel ízlés szerint. 2. mártás: egy kevés olajon rövid ideig pirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a bögrés sajtleveseket, amit 4 dl vízzel elkevertünk és jól kiforraljuk.
  3. Egy jénai tálat kicsit kikenünk Rama margarinnal és belerakjuk a tésztát. Erre rárakjuk a húsos szószt, majd a fokhagymás mártást.
  4. Miután mindenhol szépen eligazítottuk, rákenjük a tejfölben elkevert sajtot. 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.